Ryhtiliike!

Onko kesä vienyt bloggarin mennessään vai mikä.. Oon ollut pikkasen laiska tämän päivittämisen kanssa. 
Kuvia löytyisi, mutta jutun juurta ei meinaa tulla. Varsinkaan ehkä kosmetiikan suhteen, olen nimittäin hurahtanut ruokaan. Musta sais varmaan ennemmin ruokabloggarin nykyisin kuin kosmetiikkabloggarin :)
Mitäs viime aikoina on tapahtunut?
1. Kävin ystäväni kanssa viime lauantaina Porin Jazzien Jazz-kadulla. Sitä ennen tosin parilla terassilla. Panimoravintola Beer Hunter’sissa silmiini osui kirsikkakyltti ja mähän oon hulluna kirsikoiden perään (sekä makuna että kuvana). Kyseessä oli Lindemans Kriek (joka jostain syystä löytyy netistä nimellä Lefebvre Belgian Kriek) – merkkistä kirsikkaolutta! Join pienen viiden euron lasillisen ja oli hyvää.
Jazz – kadulla meillä oli yksi päämäärä: joku mystinen ranskalaismies, joka tekee kuulemma maailman maukkaimpia valkosipulipatonkeja. Ystäväni oli sattumalta bongannut kyseisen kojun edellisenä vuonna. Onneksi kaveri löytyi nytkin! Ideana on valita pieneltä listalta omavalintaiset päällysteet patonkiin, jossa on valmiiksi pohjana jonkinlainen valkosipulimurska/voi. Vaihtoehtoja taisi olla joku 6-8 kappaletta ja hinta euron per täyte. Itse patonki oli neljä euroa. 
 Itselleni otin Aura-juustoa ja tomaattia. Vaikka päällysteet jätettiin kypsentämättä, niin patonki oli yllättävän maistuva. Kaverin sanoin voittaa perus-makkaraperunat 6-0 ;)
Seuraavana päivänä kotimatkalla mutustelin junassa pussillisen lempikarkkejani. (Voisin laittaa tästä asukuvan huomenna! Yksi mun ehdottomia lempiasuja)
2. Tällä viikolla oon kokkaillut oikein ajan ja rakkauden kanssa. Olen saanut addiktion siihen omenaviinietikkaan, jota käytin viimeksi tomaatti – sipuli – basilika – salaatissa:
Makean tomaatin, kirpakan punasipulin, tuoreen basilikan ja hyvin maustetun oliiviöljy-viinietikka – kastikkeen liitto on aika super! Ja mitkä kesän värit.
Eilen marinoin itse broileria sinappi-viinietikka-hunaja-valkosipuli – marinadissa. Nam! Lisäkkeeksi edellä mainittua tomaattisalaattia, tummaa riisiä ja pakastevihanneksia. Maissi on myös yks mun addiktioista. Voisin varmaan keittää pelkästään sen ison pussillisen ja lapioida suoraan kattilasta suuhun..
Tänään tein sipuli-herkkusieni-naudan ulkofilee-sinihomejuusto-kerma – kastiketta ja tagliatelle – pastaa. Herk-ku-a. Mies lapioi kaksi lautasellista ja sanoi: ”ihan maailman parasta ruokaa”. Kiitos joka riittää mulle ♥
translation // gettin’ hungry?

6 vastausta artikkeliin “Ryhtiliike!”

  1. Tuo kirsikkaolut on muuten hyvää, ja samaa ei voi kaikista kirsikkaoluista sanoa. Kirjoita vaan ruoasta välillä, jos siltä tuntuu, mua ei ainakaan haittaa. Jospa sais itsekin inspiraatiota laittaa kunnolla ruokaa enemmän ku oon ollut jotenkin laiska kokkaaja viime aikoina. Ja nuo patongit näyttää niin hyviltä!

    Tykkää

  2. Vietin juuri Belgiassa kolme kuukautta, joten kirsikkaolut tuli tutuksi ;) Täytyy kyllä sanoa, että hirvittää maksaa siitä Suomen hintoja, kun pullo lähti Belgiassa alle kahdella eurolla. Ja kaupasta vielä halvemmalla. Kerran aiemmin join paikallisessa Suomen pubissa kirsikkaolutta ja pulitin siitä ilosta yhdeksän euroa. Just joo.

    Tykkää

    1. No varmasti! ;) Tuokin olisi voinut olla jotain 9e tietämillä, jos olisin ottanut koko tuopillisen. Ja vähän sama homma Sol-oluen kanssa: ostin sitä laatikon Virosta joka maksoi 19e ja risat. Täten pullohintaa tuli joku about 80centtiä. Baarissa maksat samasta pullosta jonkun 6-8e..

      Tykkää

Jätä kommentti