Joka syksy on pakko leipoa ainakin yksi omenapiirakka. Omenan, kanelin ja vaniljan liitto on vain jotain, mihin en kyllästy koskaan. (Lisäksi on tehtävä myös omena-kaura-paistosta!) Useimmiten leivon perinteisen pellillisen piirakkaa, mutta nyt törmäsin netissä vähän erilaiseen ohjeeseen. Lisäksi tähän tulee kinuskia! Eli tulin kokeilleeksi ensimmäistä kertaa myös kondensoitua maitoa. Resepti löytyy Lunni leipoo-blogista eli täältä. Kopioin sen suoraan tähän.
Omena-kinuskikakku
Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Kuutioi omenat.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, voitele ja jauhota n. 22-senttinen vuoka.
Vaahdota voi sokerin kanssa, lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten. Toisessa kulhossa yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli.
Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, kahdessa erässä kumpaakin. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikinasta vähän yli puolet vuoan pohjalle, tasoita. Painele päälle omenakuutiot ja tiputtele päälle puolet kinuskista sinne tänne.
Levitä loput taikinasta päälle ja paista uunin keskitasolla n. 35-40 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
Anna kakun jäähtyä, poista sitten vuoasta. Viimeistele kinuskikastikkeella.
Herkkua! Kaveriksi vielä vaniljajäätelö tai -kastike ja johan kelpaa ;) Kuuluuko omenapiirakka teidän syksyynne?
Oi toi muheva täyte näyttää niin hyvältä! :p Saisko sen punajuuripiirakankin ohjeen? Se oli niin kaunis!
TykkääTykkää
Toi oli mielettömän hyvää!
Joo, siitä on tulossa kans postaus! :)
TykkääTykkää