”Signature make-up look”

Se taisi olla Elisa, joka heitti jokin aikaa sitten ilmoille tämän kysymyksen: mikä on sinun ”signature makeup look” eli niin sanottu vakkarimeikki? Sellainen, joka on helppo taikoa kiireessä tai silloin, kun pää lyö aivan tyhjää ideoista. Se meikki, jossa tuntee olonsa aina kotoisaksi ja itsevarmaksi. Näitä postauksia tuli luettua jonkin verran ja pohdin aina, että omakin täytyy ehdottomasti tehdä :)

Muuton myötä mä annoin meikkipöytänä toimineen Ikean Micken pois ja siirsin tavarani kaappiin. Vuoden aikana olen myös heittänyt pois tosi paljon ylimääräisiä meikkejä ja kosmetiikkaa, joten säilytystilaa ei tarvita enää läheskään niin paljoa. Keittiön pöydän ääressä isojen ikkunoiden edessä on aivan hyvä paikka nykyään :) Kaapit, joissa säilytän kaikki kosmetiikkani, on tuossa heti selkäni takana, joten niitä ei tarvitse nostella sen kauempaa. Päivittäiset meikkituotteet (eli ne vakkarit) pidän tuossa valkoisessa rasiassa ja siveltimet, ripsarit, kynät ym kynäpurkissa. Niissä kierrätän ja vaihdan joitain tuotteita (kuten poskipunia) sitten mieleni mukaan.

Ja kahvi on must.

Ja kyllä, UD:n Electric – paletti toimii nykyään peilin alustana.

IMG_8300

Mä aloitan meikin aina pohjasta. En yksinkertaisesti osaa tehdä ensin silmämeikkiä ja sitten pohjaa, mulla menee jotenkin pasmat ihan sekaisin. Tapojensa orja ja niin edespäin. Kosteusvoiteen jälkeen aloitan homman siis pohjustajasta. En ole kovin innostunut testailemaan eri primereita, joten menen yhdellä hyväksi havaitulla: L’Oréalin Studio Secrets’illa. Olen tainnut käyttää näitä jo kaksi tai kolme. Yksi pikkupurkki kestää kaiken lisäksi tosi pitkään ja tuntuu vaan toimivan ihollani. Tätä levitän ohuen kerroksen pääasiassa kasvojen T-alueelle.

IMG_8301

Seuraavaksi pohjustan silmäluomet. Silmämeikinpohjustajana käytän joko Urban Decayn Primer Potionia (UDPP) tai kuten nyt, MACin Prep + Prime 24-Hour Extend Eye Basea. MAC on ihan hyvä, mutta olen viime aikoina huomannut, että se pitää silmämeikin kyllä paikallaan (ei luomivakoon kasaantumista), mutta luomivärien sävyt vähän haalistuvat päivän mittaan :o Tätä ei UDPP:n kanssa ollut koskaan. Varmaan kun tämä MAC joskus loppuu, niin ostan jälleen UDPP:n.

Tätä haalistumista estääkseni laitankin ns. tuplapohjustuksen eli laitan vielä MACin Paint Potia (Painterly) luomille ennen luomivärejä. Yksinään se ei toimi mulla pohjustajana, mutta jonkun toisen päällä hyvänä extraajana. Ja käytän sitä kieltämättä myös sen takia, että kun sellainen on kerta ostettu niin käytetään nyt :D

IMG_8302

Meikkipohjani vaihtelee vähän fiiliksien mukaan – kunhan se on aina nopea ja helppo. Tällä hetkellä käytän pääasiassa yhdistelmää peitevoide + meikkipuuteri, välillä myös meikkivoide + irtopuuteri. Meikkipuuterina oldie and a goodie eli MACin Studio Fix Powder, peitevoiteena tällä hetkellä saman sarjan Mineralize Concealer. Olen ehkä outo kosmetiikkatyyppi, mutta omistan vain tämän yhden peitevoiteen :D

Meikkivoiteena käytän joko Rimmelin Lasting Finishiä tai Lorkun Nude Cushionia Lumenen irtopuuterin kanssa tai huomattavasti kevyempää Lumenen Nude Perfection Glow – meikkivoidetta, jonka kiinnitän kevyesti meikkipuuterilla. Nude Perfection on niin kevyt, että tuosta yhdistelmästä ei tule maskia (Studio Fix Powder on todella peittävää).

IMG_8305

IMG_8312

Seuraavaksi tämän hetken lemppariosastoni eli poskipunat, aurinkopuuteri ja korostukset. Aurinkopuutereita vaihtelen, tällä hetkellä kierroksessa on Maybellinen Fit Me! Bronzer 200s. Tekisi mieli kokeilla jotain uutta arskapuuteria, mutta en ole oikein keksinyt mitään kivaa… Sen pitäisi kuitenkin olla matta, keskitumma ja suht edullinen.

Poskipunina valkoisessa rasiassa majailevat tällä hetkellä MACin Mineralize – sarjan punat Please Yourself (ylärivin pinkki) sekä New Romance (alarivin persikka-pinkki). Nämä menevät meikkiin kuin meikkiin, ovat helposti levittyviä ja häivyteltäviä sekä antavat sitä ihanaa Mineralize – kuultoa ^_^ Varsinkin New Romance on suosikkini.

Korostustuotetta vaihtelen oikeastaan vain kahden välillä: MACin Soft & Gentle ja The Balmin Mary-Lou Manizer. Ei kai sitä muitakaan tarvi :) Paitsi! Elämäni suurin himoitus on Jaclyn Hillin korostustuotteet – joko Champagne Pop yksinään tai haaveiden haave, the Face Palette.

IMG_8306

Pohjan jälkeen teen aina kulmat. Pidän kulmani värjättyinä, jolloin meikkaukseksi riittää kevyesti kulmien loppuosan (hännän) korjailu/täydentely ja ruskea kulmageeli. Yksi ride or die – lempparikulmäkynäni loppui juuri (Zuiin kynä), seuraava suosikkini ovat Lumenen kulmakynät. Kulmageeli vaihtelee, nyt olen jo tosi pitkään käyttänyt L’Oréalin geeliä.

IMG_8307

Mun yksi ehdoton signature – juttu on iso siipirajaus. Vaihtelen siihen käytettävää tuotetta fiiliksen mukaan, mutta kolme suosikkiani ovat tässä: NYXin nestemäinen Vinyl Liquid Liner (todella pigmenttinen, kuivuu nopeasti, kestää mitä vain ja tässä on paras sivellin), Rimmelin Exaggerate Waterproof Eye Definer – rajauskynä (mieletön pigmentti ja kestävyys, häivyttyy helposti, on edullinen ja mikä parasta: automaattiversio eli ei tarvitse teroitusta) sekä geeliliner. Tällä hetkellä mulla on käytössä L’Oréalin Gel Intenza Eyeliner. Se on ihan jees, mutta kyllä Maybellinen Gel Eyeliner on parempi. Lorkun ainut miinus on se, että joskus se ei kuivu / asetu ja täten suttaa luomivakoa. Tätä tapahtuu kerran viikossa tai harvemmin eli ei joka kerta, en tiedä mistä se sitten johtuu :P Käytän joko tämän loppuun tai luovutan jonain kauniina päivänä ja käyn ostamassa sen Maybellinen.

Geelilinerin levitykseen käytän Kicksin synteettistä eyebrow – sivellintä, joka toimii tässä hommassa loistavasti.

IMG_8308

Luomiväreinä käytän nykyään pelkkiä nuden ja ruskean sävyjä. Käytän tosi, tosi harvoin enää mitään värejä ja tunnenkin niissä oloni vähän oudoksi nykyään. Joskus on kokeiltava ja sen jälkeen pidän monen monta nudea päivää putkeen :D Lisäksi musta on tullut vähän laiska meikkaaja enkä jaksa oikein enää mitään monien sävyjen kanssa pelaamista ja pitkiä häivyttelyjä. Käytän paljon kuvassa näkyvää Urban Decayn Gwen Stefani – palettia, siinä on juuri meikäläisen sävyjä. Yksi helppo ja ihanan hohtava shamppajan  väri on Maybellinen Color Show – luomiväri 34 Lusterous Beige (ylin vasemmalla). Sen hankkimista suosittelen kaikille! Tämä käy loistavasti myös kasvojen korostamiseen, joten varsinkin matkameikkipussissa loistava valinta <3

Myös H&M:n uudehkossa meikkisarjassa on hyviä nudenappeja. Yksi lemppareitani on tuo hieman likaisen kullan sävyinen Shiitake. Todella kaunis sävy! Tätä käytän monesti nopeana sormilla levitettävänä all over lid – värinä. Myös hieman tummempi Fig Figment (ei kuvassa) on tsekkaamisen arvoinen sävy, sillä saa tosi helpon arki-smokeyn aikaiseksi. H&M:n uusissa luomiväreissä (ainakin näissä soloissa) on todella hyvä pigmentti ja hintaa ehkä joku kuusi euroa.

MACin kimaltelevan ruskea Electric Cool Eye Shadow nimeltä Superwatt on myös helppo ja kaunis, mutta hate to say: mulla on monessa paletissa ihan vastaava sävy :/ Eli kovin uniikki tämä kaunokainen ei mielestäni ole. Koostumus on jännän moussemainen, vähän kuten Colour Popin luomiväreissä.

IMG_8310

Ripsivärit ovat myös yksi heikko kohtani – niitä on kiva testailla ja vertailla. Maybellinen uuden The Falsies Push Up Draman kanssa en tullut ollenkaan toimeen ja se lensikin kuvan ottamisen jälkeen roskiin. MACin Extreme Dimension on todella hyvä ripsari, harmi että se alkaa näyttämään loppumisen merkkejä. Vedenkestävää käytän harvoin, mutta yksi suosikkini on Maybellinen Lash Sensational. Tällä hetkellä mulla on käytössä myös Lorkun uusi Miss Hippie  – maskara, josta olen (kamalasta nimestä huolitamatta) tykännyt todella paljon! L’Oréal ja Maybelline vaan osaavat ne ripsivärit, IMO.

IMG_8318

Viimeisenä huulimeikki. Olen huomannut viime viikot (tai kuukaudet..) viihtyneeni kahdessa vaihtoehdossa: nude tai kevyt pinkki. Jotain kevyttä, naisellista ja nopeaa :)

Tässä yksi joukkio, joka pyörii laukkuni meikkipussissa. Nudempaa osastoa edustavat mm. NYXin Butter Gloss sävyssä Creme Brulee, MACin huulipuna Creme Cup sekä Lumenen True Passion Lip Color 1 Valon leikki ja Arctic Glow Lip Gloss 01 Säihke. Pinkimpää osastoa ovat H&M:n Pure Lustre Gloss Twice As Nice, NYX Soft Matte Lip Cream Milan sekä MACin puna Impassioned. Myös MACin punat Hug Me ja Syrup ovat ahkerassa käytössä.

IMG_8314

Tässäpä se ”nopeasti” kerrottuna..! Vielä joskus ehkä osaan olla vähäsanaisempi ja referoin asiani, mutta katsotaan koska se päivä koittaa.. Valmis meikki näyttää useimmiten tältä:




9 vastausta artikkeliin “”Signature make-up look””

  1. Mitääääh, et käytä enää värejä? Milloin olet viimeksi meikannut Electricillä?
    Kuulostaa kivalta ja sinua pukevalta meikiltä, saadaanko siitä joskus kuvaa? Kiva kun postasit pitkästä aikaa ❤️

    Tykkää

    1. En oikeastaan :) Kuten kirjoitin, niin tosi värikkäät meikit tuntuu vierailta ja oudoilta nykyään. Murrettu vihreä ja tumma luumu/violetti taitavat olla ainoat, joita silloin tällöin tulee laitettua. Välillä tulee tehtyä tosin värikkäät rajaukset MACin Pearlglide – kynillä, niistä mulla on tummansininen, violetti ja petroolinvihreä :)

      Electricillä olen tainnut meikata silloin kun viimeksi blogissa on ollut jotain kuvia eli 1-1,5v sitten? Yhteen meikkiin käytin jokin aika sitten sitä Revoltia (hopeaa), mutta muuten se on jäänyt. Rakastan kuitenkin sitä palettia yli kaiken, joten siitä en tule silti luopumaan, se on niin rakas :)

      Hyvä kun muistutit tuosta meikkikuvasta! Mun piti se laittaa tuohon loppuun, mutta unohdin, kävin lisäämässä myöhemmin :) Ihana kuulla <3

      Tykkää

  2. Hei siellähän oli paljon tuttuja tuotteita :) Rimmelin meikkivoide, MACin korostuspuuteri ja Zuiin kylmakynä ovat mullakin jokapäiväisessä käytössä! Zuiin kynän ostin uuden ennen kuin edellinen loppui – niin paha koukku tuotteeseen on. :D

    charlottaeve.com

    Tykkää

  3. Tosi kiva postaus, ei haitannut yhtään vaikka olikin pitkä, oli vaan kiva lukea! New Romance näyttää aivan ihanalta poskipunalta! Satutko muistamaan et onko se ihan vakkarivalikoimaa?

    Tykkää

Jätä kommentti