Kuinka monta huulivoidetta on liikaa?

Järjestelin meikkipöytääni ja keräsin kaikki huulivoiteeni samaan kasaan. Ei voida ehkä enää puhua ”kourallisesta”?
Parhaita ja minulla oikeasti toimivia ovat Carmexit, Himalaya Herbal (*), The Body Shop (*), Yves Rocher (Jaffa-keksi eli Cocoa & Orange!) ja keskeltä löytyvä Naked Lips (*). Niistä on tosissaan hyötyä, kun kaipaan kosteutusta huulilleni ja nämä huulivoiteet oikeasti imeytyvät ja kosteuttavat. Välillä on kiva käyttää jotain raikasta ja huulilla ”tuntuvaa”, kuten Naked Lipsin Peppermint-voidetta tai Carmexia. Joskus on taas kivempi laittaa jotain neutraalimpaa voidetta, varsinkin nudempien huulipunien ja -kiiltojen alla. Mulla on luonnostaan aika pigmenttiset huulet, joita piparminttua ym. sisältävät voiteet saattavat joskus korostaa. Hellempi voide kosteuttaa ja pehmentää, mutta ei muuta huulteni väriä. Tällöin valitsen Himalaya Herbalsin tai Yves Rocherin voiteen.
Huonoimpia (tai turhimpia) minulle ovat Australian Gold, Maybellinen Baby Lipsit, Anatomicalsin Stop Cracking Up ja Smackersin Paul Frank. Nämä eivät imeydy tai kosteuta, vaan jäävät vain talmaiseksi kerrokseksi pyörimään huulten pinnalle. Kun voiteen pyyhkii pois, on pakko laittaa jotain oikeasti toimivaa tilalle. Smackersin Paul Frank on enemmänkin vain makua ja kimalletta, ei tehoa. Tuoksukin on ehkä vähän ällömakea.
Maybellinen Baby Lipsit olivat mulle ihan pettymys. Okei, kyseessähän on vain sävyttävä, mutta hemmetin hyvin brändätty huulivoide. En siis tiedä, mitä siltä oikein odotin :D Ostin sävyttömät versiot Fresh Mint ja Hydrate sekä nuden Peach Kissin. Mint ja Hydrate eivät imeydy tai kosteuta, vaan jäävät tosiaan huulten pinnalle inhaksi kelmuksi. Peach Kiss on ainoa kiva. Se on ihan jees semi-kiiltävä nude sävy, joka toimii kun huuleni ovat muuten kunnossa. Muuten se(kin) jää huulten pinnalle ja korostaa kuivia kohtia. Mielummin kyllä tartun suoraan nudeen huulikiiltoon.
Siihen ihan ok – keskikastiin menevät Labellot (*), Vitalis (*), Burt’s Bees ja Nivean Lip Butter. Ne tuntuvat huulilla ihan hyviltä, mutta usemmiten suosin ylhäällä mainittuja suosikkejani.
Montako huulivoidetta teiltä löytyy?
translation // a lot of lip balms. a lot
(*) tähdellä merkityt on saatu blogin kautta

15 vastausta artikkeliin “Kuinka monta huulivoidetta on liikaa?”

  1. Täällä ilmoittautuu yksi huulirasva-addikti, jonka mielestä tuo määrä ei näytä ollenkaan pahalta ;) Näkisitpä mun kasan! En tosin aio niitä kerätä yhteen kasaan, kun en edes tiedä minne kaikkialle puikot on levittäytyneet ;) Niitä löytyy sieltä täältä; takin taskuista, laukuista, tyynyn alta, työpöydältä, kylppäristä… lista on loputon. Joskus löydän jonkun huulirasvan jonkun takin taskusta, jota en ole käyttänyt ikuisuuksiin, haha :D Mä en voisi elää ilman huulirasvaa eikä onneksi tarvitsekaan! MS / Beauty Highlights

    Tykkää

  2. Itse asiassa en tiedä, montako huulirasvaa mulla on, kun ne on ripoteltuna ympäri asuntoa, laukkuja, takkien taskuja jne :D Mutta – niitä on paljon, veikkaisin, että vähintään yhtä paljon kuin sulla tuossa kuvassa. Mutta pelkäänpä, että enemmänkin. Ja määrähän on aika järjetön: ei niitä saa ikinä kulutettua loppuun, vaan roskiinhan niitä pitää jossain vaiheessa nakkoa (ällöttääkin ajatus niistä rasvoihin kertyvistä bakteereista) :(Noista Baby lipseistä olen samaa mieltä kanssasi: pettymyshän ne oli. Ne oli niin hyvin markkinoitu, että jotenkin odotin enemmän. Mutta ne on hyvin perushuulirasvoja: sellaisia, joiden ei oletakaan maksavan enempää kuin sen noin 4 euroa… Täytyy sanoa, että parhaiten toimii huulilla apteekista ostettu Decubal Lips & dry spots. Ostin sen alun perin kuiville kynsinauhoilleni, mutta huulillekin se on hyvä.

    Tykkää

  3. Tiedätkö mistä noita Himalaya Herbal huulirasvoja saa? Olen jo pitkään etsinyt kosteuttavaa, luonnollisia ainesosia sisältävää huulirasvaa!

    Tykkää

    1. Mä olen saanut tuon blogin kautta, mutta olen nähnyt niitä ihan meiän paikallisessa Prismassa! Täytyykin vaikka huomenna tsekata, onko niitä siellä vielä. Ehkä myös Sokoksella..?

      Tykkää

  4. Luinko juuri, että kimalletta? Niin kuin hilettä? Glitteriä? Miksei mun Paul Frankissa ole kimallettaaaaaargh..! VÄÄRIN! Mulla sininen vavvapuikko on meikkipöydällä. Tuikkaan sitä huulille meikkaamisen ajaksi, ei häiritse kahvinjuontia. :)

    Tykkää

  5. Mulla kanssa on iso pino huulirasvoja. Tai siis niitä on ripoteltuna sinne tänne. Oon jopa muutaman saanut kulutettua loppuunkin tässä hiljakkoin!! :D Parhaimmiksi oon todennut nuo Carmexit. Himalaya Herbal alkoi kiinnostaa, voisin kokeilla jos tulee vastaan. Suurin osa huulirasvoista on kyllä ihan naurettavan huonoja, joita ei kannata talvipakkasilla edes käyttää, mur!

    Tykkää

Jätä kommentti