Top5: pehmeät vaahdot kiharoille

Minulle tuli yksi päivä mieleen kirjoittaa teille kiharan hiuksen muotovaahdoista. Omaan tukkaani en näitä käytä (se ei ole kiharaa nähnytkään), mutta asiakkaille vuosien mittaan on tullut kokeiltua vastaavia tuotteita monestakin sarjasta. Varsinkin juuri permanentattuun, kerrostettuun polkkaan ne ovat ihania..! ♥
Kiharalle (luonnonkiharalle tai permanentatulle) hiukselle tarkoitetut vaahdot ovat paksuja, kermaisia, pehmeitä, runsaita, tiiviitä ja paljon hoitavamman oloisia kuin ns. normaalit muotovaahdot. Ideana on, että kiharan hiuksen vaahto ei kuivu hiukseen/kiharaan kuin normaali vaahto ja tee siitä kuivan korppuraista. Tarkoituksena on virkistää kiharaa ja tehdä siitä erotellumpi, mutta pitää se pehmeänä.

Tärkein nyrkkisääntö näissä tuotteissa on, että less is more. Eli pieni määrä riittää! Nyt puhutaan suunnilleen kananmunan keltuaisen / vihreän marmeladikuulan / pienen ruusukaalin / mitä näitä nyt on ( :D ) kokoisesta pallosta. Näitä vaahtoja voi puristella sekä kosteaan että kuivaan hiukseen.

Sassoon Curl Form (n. 30€) (150ml)
Sassoonin Curl Form taisi olla ensimmäinen tällainen tuote, jota tuli käytettyä aikanaan asiakkaille aika paljonkin. Ja se myi itse itsensä melkein jokaiselle asiakkaalle. Nykyään en ole varma Sassoonin saatavuudesta, tuntuu olevan harvinaisempi sarja / maapallolta katoava tapaus.
KMS Curl Up Wave Foam (n. 29€) (200ml)
KMS on tällä hetkellä suuren suurta rakkautta hiustuotteiden saralla. Wave Foam on jännä tuote. Sitä painetaan kämmenelle hyvin pieni määrä ja annetaan sen siinä hetken aikaa turvota. Läpikuultavasta ”geelistä” turpoaa ilmava, valkoinen vaahto, joka puristellaan kosteaan tai kuivaan tukkaan. Tuotetta tarvitsee kerrallaan todella pieni määrä, joten ennustan 200ml:n pullon kestävän pienen ikuisuuden.
L´Oréal Tecni Art Snow Mousse (n. 15-17€) (250ml)
L´Oréalin lumivaahto on aika perus-pehmeä vaahto. Tätä olen käyttänyt muutamia kertoja asiakkaille, ei ehkä noussut ihan ykkös-suosikiksi. Tätäkin täytyy muistaa laittaa tarpeeksi pieni määrä. Lorkun Tecni Art – sarja on uudistumassa, saa nähdä miten tämän käy tulevaisuudessa. Joistain paikoista tätä voi nyt löytää alennuksella (ainakin Prismassa Tampereella oli -40%). edit // Meille saapui töihin juuri uudistunut Tecni Art ja siitä tämä on jäänyt kokonaan pois.
Four Reasons Cream Mousse (11,50€) (200ml)
Cream Mousse on edullisempi vaihtoehto, mutta ei yhtään sen huonompi. Tämäkin on tiivistä vaahtoa, jota riittää pieni nökäre. Joistain paikoista voi löytää tästä myös 80ml matkakoon (kuvassa). Normaalikoko on 200ml.

Kerastase K Boucles d´Art Aqua Mousse (n. 26-30€) (150ml)
Kerastase toi markkinoille viime kesänä uuden muotoilutuotelinjan, jonka keulakuvana on itse Kate Moss. Sarjassa on monia tosi hyviä tuotteita, kuten tämä vesimäinen vaahto pumppupullossa (monelle tuttu muoto kasvojenpuhdistustuotteista). Tämä on kevyempi kuin muut edellä mainitut, tämä menee minulla ehkä siihen ”ihan jees” – kategoriaan.  
Markkinoilta löytyy varmasti muitakin hyviä tuotteita, mutta tässä on viisi tuotetta, joista minulla itselläni on kokemusta ja ”näppituntumaa”.
Onko mikään tuote teille tuttu? Tuleeko mieleen vastaavia, mitä suosittelisitte?
translation // great mousses for curly hair. rich, creamy products, they feel great

kaikki kuvat Google Images

6 vastausta artikkeliin “Top5: pehmeät vaahdot kiharoille”

 1. Minun hiuksilleni tuo Four Reasonsin vaahto ei sopinut ollenkaan. Jätti hiukset megatahmeiksi, eivätkä ne meinanneet kuivua ollenkaan. Laitoin sitten kai liikaa, mutta kiertoon lähti hyvin nopeasti. Kampaajakaverini sanoi että se sopii parhaiten hyvin rääkätylle tukalle, että mun lasimainen hius lienee vääräntyyppinen sille vaikka onkin kihartuva. KMS Californiasta olen lukenut niin hirveästi kehuja viime aikoina että pakko testata sitä jo pikkuhiljaa! Osaatko muuten sanoa miltä se niiden Molding Paste tuoksuu? Olen nyt varmaan viisi kertaa käynyt klikkailemassa sen ostoskoriin mutta en ole koskaan raaskinut tilata, mulla kun noita muotoiluvoiteita on muutamakin kappale ennestään :D

  Tykkää

  1. Voi olla hyvin mahdollista. Huomasin kans itse joskus, että FR:n vaahtoa täytyy laittaa toooosi vähän. Myös tuo lasimainen hius voi olla liian hyväkuntoinen sille :/Täytyypä tänään tuoksutella tuota Molding Pastea! Tulen informoimaan sitten :D

   Tykkää

  2. Molding Pastessa on aika jännä tuoksu. Mieto, mutta jännä. Pullo sanoo grape peppermint ja jälkimmäisen olen ainakin sieltä erottavinani. Ei mitenkään huono enkä usko tuoksun erottuvan enää hiuksiin levittämisen jälkeen.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s