Suklaakakun lumoa

Pakkohan Sara La Fountainin ihanaa brownieta oli taas tehdä. Satuin katsomaan jakson 24Kitcheniä, jossa Sara teki itse kyseistä herkkua. Ohje löytyy upeasta Passion For Food – kirjasta. Viimeksi olen tätä suklaaherkkua tehnyt aikalailla kaksi vuotta sitten (Sunnuntain leipomuksia).

2 dl (= 200g) sulatettua voita
4 kananmunaa
1 rkl Tabasco – maustekastiketta, jätin välistä
1 dl kahvia

Sekoita nämä keskenään kulhossa. Muista, että rasvan ja kahvin tulee olla jäähtyneitä, muuten munat kypsyvät.
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
2 dl kaakaojauhetta
3,5 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 dl tummaa suklaata paloina

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteisiin. Kaada taikina vuokaan (kannattaa vuorata leivinpaperilla) ja paista 180 asteisessa uunissa 25-45 minuuttia. Aika riippuu paljon uuneistanne ja vuoan koosta. Tarkista brownien kypsyys hammastikulla: taikinaa saa jäädä tikkuun ihan vähän, jotta brownie jää mukavan kosteaksi eikä siitä tule liian kuivakakkumainen. Taikinaa ei kuitenkaan saa jäädä liikaa, silloin herkku on vielä liian raaka. Nyt saatoin itse pitää vuokaa uunissa ehkä 5-10 minuuttia liian pitkään. Browniesta tuli hyvä eikä ihan liian kuiva, mutta kosteampikin se olisi saanut olla.

Varmaan parhaiten tämän kanssa sopisi vaniljajäätelö, harmien harmi (ja kumma) kun sitä ei pakastimesta löytynyt. Söin viikko sitten New Yorkissa heidän Chocolate Cake – jälkkäriannoksensa, joka sisälsi minttu-tryffelisuklaakakkua, New York -jäätelöä ja suklaakastiketta. En totta puhuakseni maistanut minttua missään muodossa (eikä kaverinikaan ja kuulin sattumalta, kun tarjoilija kuvaili viereisen pöydän pikkupojalle kakun maistuvan Pätkikseltä). Hyvää suklaakakkua kuitenkin, mutta eniten ihastuin annokseen ”New York” – jäätelöön..! Maistui jollekin todella tutulle ja menikin hetki, ennen kuin tajusin miltä se maistui – päärynälle! Joten päärynäjäätelökin menisi ihan loistavasti tämän Saran brownien kanssa.

Meinaatteko kokeilla? Suosittelen! :) Todella helppo tehdä!

translation // brownies for rainy sunday #sundayfunday

 

Advertisements

6 vastausta artikkeliin “Suklaakakun lumoa”

    1. Kokeiltu on, tein kaksi erilaista, toiseen tummaa suklaata ja toiseen pätkispaloja. Jälkimmäiseen laitoin myös pikkuisen Red Hot-kastiketta, ei ole sama asia kuin Tabasco, mutta ajattelin, että ehkä se sopisi. Ensi kerralla taidan jättää kuitenkin kokonaan pois. Toinen oli ehkä vähän liian pitkään uunissa ja pätkisversio sitten taas oli keskeltä aika löllöä, mutta josko seuraavalla kerralla onnistuisi nappiin. Jätskiä ei valitettavasti ollut, olisi sopinut varmasti kuin nenä päähän. Ensi kerralla sitten sitäkin. :-)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s