Kebabtaskut

Kebabtaskut eli kepsutaskut ovat nopea tehdä vaikka iltapalaksi tai töihin evääksi. Ohjeen olen kirjoittanut muistiin joskus monta vuotta sitten, piti oikein koittaa etsiä se. Pari nettisivua kävin läpi ja veikkaan, että olen aikanaan ohjeen ottanut Mimmin keittiöstä. Tykkään näistä enemmän kuin ”normaaleista” voitaikinapiirakoista/pasteijoista, tämä taikina paljon maukkaampi ja kevyempi. Taskut kannattaa ehdottomasti voidella kananmunalla, se kruunaa ne.

Taikina on simppeli – ei vatkaamisia tai monia kohotteluja. Täytteeksihän voi tietysti laittaa ihan mitä haluaa: jauhelihaa, kasviksia, kanaa, riisiä, kinkkua..

Tällä ohjeella tein 10 taskua.

2,5 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
0,75 rkl sokeria
0,5 dl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
2-4 dl ruisjauhoja

200g kebablastuja (300g olisi ihanteellisempi, mutta kaupan pussit tuntuvat olevan kaikki 200g)
HP – kastiketta
juustoraastetta

voiteluun kananmunaa
päälle voi ripotella esim. unikonsiemeniä tai valkosipulijauhetta

Valmista taikina: mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon, murusta ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita joukkoon desi kerrallaan jauhot. Taskut voi tehdä kokonaan vehnäjauhoihinkin, mutta itse tykkään ruisjauhojen tuomasta rakenteesta ja mausta. Myös hiivaleipäjauhot käyvät.
Jaa taikina 10 samankokoiseen palaan. Tee taskut yksi kerrallaan (tai ainakin itse koen tämän helpoimmaksi tavaksi): kauli taikinapala jauhotetulla pöydällä vähän cd-levyä isommaksi ympyräksi. Laita toiseen reunaan kebablastuja, HP-kastiketta (maustettu ketsuppikin sopii) ja juustoraastetta. Taita tasku kiinni ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Paina haarukalla reunat kiinni. Tee näin kaikki taskut.
Kun uuni on lämmennyt 225 asteeseen, voitele taskut kananmunalla ja pistele haarukalla. Tässä hyvä vinkki: taskut (ja ylipäätään voideltavat ja pisteltävät leivonnaiset) kannattaa ensin voidella ja pistellä vasta sitten. Jos pistelet ensin ja voitelet sen jälkeen kananmunalla, se tukkii reiät. Ja reiäthän ovat sitä varten, että höyry pääsee taskusta ulos.
Nauti! You’re gonna love these :P
translation // mmm-too-lazy-to-translate-the-recipe
Advertisements

2 vastausta artikkeliin “Kebabtaskut”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s