Katsoin yksi päivä telkkarista Nigella Lawsonin kokkausohjelmaa, jossa hän teki yksinkertaista salaattia munista ja pekonista. Salaatti vaikutti hyvältä, mutta varsinkin siihen tehty kastike sai suorastaan veden herahtamaan kielelle. Ei muuta kuin seuraavana päivänä kaupan kautta kotiin.
Pekoni-muna – salaattiin tarvitset:
hyvää, tummaa salaattia, esim. Lollo Rossoa tai tammenlehtisalaattia
pekonia
kananmunia
valkosipuliöljyä
omenaviinietikkaa
sinappia
Worcester – kastiketta
Keitä kananmunat mielesi mukaan (eli kuinka kovista munista tykkäät). Kuumenna valkosipuliöljyä (jota muutem suosittelen!! ensimmäinen kerta kun tätä ostin ja aijaijai mikä valkosipulin aromi..!) pannulla ja paista pekonit siinä. Pekonit voi halutessaan pilkkoa pienemmiksi tai paistaa kokonaisina siivuina. Nosta kypsät pekonit lautaselle talouspaperin päälle valumaan.
Seuraavaksi tehdään kastike. Tän mä mokasin, ei mennyt ihan niin kuin Nigellalla. Pannulle lisätään tuon pekonirasva-valkkariöljy – seoksen joukkoon sinappi (Dijon tietysti, jos oikein hifistellään, itse menin ihan normisinapilla) ja sekoitetaan vispilällä. Sen jälkeen omenaviinietikka ja Worcester – kastike ja taas sekoitetaan. Mä taisin heittää sinapin (ja muut) liian kuumalle pannulle, koska ainekset eivät sekoittuneet yhteen ja sinappi selkeästi kärtsähti rasvaan. Harmi, koska (omena)viinietikka on niin hyvää :> Googlettelin jo siihen pohjautuvia salaatinkastikkeita, meillä aletaan syömään nyt rehuja oikein urakalla!
Mutta enivei, salaatti siis vain kootaan yhteen eli lautaselle salaattipohja, paloitellut munat, pekonit ja kastike. Ihan hyvää oli näinkin, mutta kyllä se salaisuus on varmasti tuossa (onnistuneessa) kastikkeessa :)
Tässä vielä linkki alkuperäiseen ohjeeseen: KLIK!
translation // nigella lawson’s egg bacon salad
Nam, todella herkun näköistä ja kuuloista! Harmi vaan että oon tosi surkea kastikkeiden tekijä. :D
TykkääTykkää
Todella, todella nopea ja helppo kastike syntyy näin (minkä opettelin eilen ja oon tehnyt sitä tänään jo kahteen salaattiin :D ):1 rkl (eli 15ml) öljyä (esim. just tota valkosipuliöljyä) 1 tl (eli 5 ml) omenaviinietikkaaripaus suolaaripaus sokeriavähän jauhettua pippuria (mulla on sellainen Lidlin pippurimylly, josta vetäisen pari pyöräytystä)Hyvä sekoitus ja suuhun! Eikun siis salaattiin.. ;) NIIIIIN hyvää!!
TykkääTykkää
Meillä lähti kanssa salaattien syönti ihan uuteen nousuun kun löysin Porvoosta mangoviinietikkaa. Voi taivas, että voi olla hyvää salaatinkastiketta. Harmi vaan, että nyt se loppu ja pitäis hakea lisää :)
TykkääTykkää
Oooh, kuulostaapa hyvältä! Kuinkahan pahasti mopo voi lähtee keuliin näiden viinietikoiden ja salaatinkastikeversioiden kans.. :P
TykkääTykkää